24-05-2019

BRU JAZZ WE: Matonge Vibes

In het kader van het Brussels Jazz Weekend maakt Muziekpublique zich op vrijdag 24 mei op voor een zwoele avond met muziek, dans en expo uit Matonge, de Afrikaanse wijk in Elsene waar het Molièretheater ligt. Drie acts die de muzikale diversiteit van Elsenes kleurrijkste buurt in de verf zetten!

20u00: Bao Sissoko (kora), Malick Pathe Sow (hoddu, gitaar, zang) en Moussa Niang (zang) zijn drie topnamen uit de Senegalese gemeenschap. Ze vergasten ons op doordringende Senegal-blues en nodigen de Ivoriaanse danseres Anne-Marie Ange Sibi uit voor een improvisatie.

21u30: Tano is een project van de Congolese danser-muzikant Tister Ikomo waarin hij zijn Congolese roots vermengt met andere muziek- en dansstijlen. Een totaalspektakel en aanstekelijke dansmuziek!

23u00: Tenslotte, eindigen we met een dansfeestje in de Foyer met de groep Super Rumba, zes Congolese muzikanten die afgelopen jaar nog op het podium stonden tijdens het legendarische Rumba Lumumba concert en maakten deel uit van bands als TPOK Jazz, Zaiko Langa Langa of Papa Wemba.

Kers op de taart is een tentoonstelling van het collectief Lumumba Library, Matonge Art Gallery in de wijk. Dit collectief maakt deel uit van het project "Connecteurs" in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Atheneum.

Gratis toegang!

Organisatie:
Muziekpublique
Adres:
Muziekpublique - Molièretheater, Naamsepoortgalerij - 1050 Elsene
Datum:
24-05-2019
Timing:
20:00 > 24:00
Info:
www.muziekpublique.be - info@muziekpublique.be - tel. 02 217 26 00
Activiteit:
Podium

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter