16-03-2019

Voorsmaakje Passa Porta-festival in de bib

Het Passa Porta-festival dompelt de Brusselse stad van 28 tot 31 maart onder in de literatuur. Meer dan 100 auteurs en dichters van over de hele wereld vertellen, lezen voor uit nieuwste werken en gaan met elkaar in dialoog. Naar aanleiding van het festival organiseert Bibliotheek sans Souci op zaterdag 16 maart, samen met Elsense auteur Astrid Haerens, een samenleessessie rond één van de bekroonde festivalschrijfster, de Franse Marie NDiaye. Samen met Astrid lezen we de mooiste teksten en fragmenten uit NDiayes werk, nadien wisselen we samen gedachten uit.
Gratis. Geen reservaties nodig. En nog leuk nieuws! We verloten 4 dagtickets voor het Passa Porta-festival onder de aanwezige deelnemers!

Marie NDiaye was amper achttien toen haar eerste roman verscheen, De jonge Z. Later volgde haar boeken Rosie Carpe, Drie sterke vrouwen en Ladivine, Ze kreeg voor haar romans meerde prijzen, waaronder de Prix Femina en Prix Goncourt. Op het festival heeft Marie Ndiaye het over haar veelzijdige oeuvre en haar nieuwste boek, La Cheffe, roman d’une cuisinière.

Astrid Haerens woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza (Stadspanters) als poëzie. Daarnaast treedt ze af en toe op als performer en werkt ze als freelance theater- en schrijfdocent voor onder andere Jeugd & Poëzie.

Het volledige programma en tickets aankopen kan via de website www.passaportafestival.be/

Organisatie:
Bibliotheek Sans Souci
Adres:
Bibliotheek Sans Souci - Sans Soucistraat 131 - 1050 Elsene
Datum:
16-03-2019
Timing:
16:00 > 17:00
Info:
bibliotheek@elsene.brussels - www.elsene.bibliotheek.be - 02 515 64 50
Activiteit:
Bib

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter