11-10-2018

Docu, dinner en debat

Docu, dinner en debat: een avondvullend programma waar je zeker ook iets van opsteekt! 

Verbreed je blik en verdiep je donderdag met dit driedimensionaal totaalpakket: een maaltijd uit de wereldkeuken (van 18 tot 20u), een geëngageerde documentaire (start om 20u) en een nabespreking met een academicus of iemand uit het veld.

In 'No Man is an Island' wordt het verhaal verteld van Omar, een 21-jarige vluchteling uit Tunesië. Net zoals zoveel andere vluchtelingen verliet hij Tunesië in 2011, tijdens de Arabische lente, in een gammele boot en strandde hij op de kust van Lampedusa. Omar heeft het geluk opgevangen te worden door de lokale arts die de aangespoelde vluchtelingen de eerste zorgen geeft. In diezelfde periode bereikt ook de 16-jarige Adam uit Ghana het eiland. Hij wordt opgevangen door een hoteluitbater en werkt in het hotel als hulpje. Beide jongens hebben geluk gehad. Of toch niet?

In 'No Man is an Island' worden de pogingen tot steun en integratie gekristalliseerd via twee unieke adoptieverhalen. De zoektocht naar geluk van zowel de eilandbewoners als de nieuwkomers nuanceert op diepgaande manier het huidige discours rond de opvang van vluchtelingen.

Regie: Tim De Keersmaecker I 2015 I België | 1:20 I Akan, Arabisch, Italiaans ea. gesproken (NL/FR ondertiteld).

Nabespreking door Tim De Keersmaecker. I.s.m. Centre Exil en Singa Belgium.

Normaal tarief: €5 
Verminderd tarief (studenten & Paspartoe): €2

Inschrijven via goo.gl/T9tPnJ

 

Organisatie:
Gemeenschapscentrum Elzenhof
Adres:
GC Elzenhof - Kroonlaan 12 - 1050 Elsene
Datum:
11-10-2018
Timing:
18:00 > 22:00
Info:
elzenhof@vgc.be - www.gcelzenhof.be - 02/648 20 30
Activiteit:
Muziek & Film

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter