07-05-2018 > 16-05-2018

Schrijfacademie voor vluchtelingen en asielzoekers

De schrijfacademie voor vluchtelingen, die begeleid wordt door schrijvers Sulaiman Addonia en Annelies Verbeke, vindt twee keer drie opeenvolgende dagen in mei plaats in Bibliotheek Sans Souci. Deze cursus is voor vluchtelingen en asielzoekers die altijd al hebben willen schrijven, hun eigen verhalen vertellen in hun eigen stijl, maar die nooit de ruimte hadden of wisten waar te starten.

Deze gratis cursus ‘Schrijf je eigen verhaal op je eigen manier’, die in het Engels wordt gegeven, reikt je de basis ingrediënten aan voor creatief schrijven, in een veilige en relaxte omgeving. De cursisten moeten een basisniveau Engels meester zijn. Maar als je wilt schrijven in je moedertaal, kunnen we ons behelpen met Engelse vertaling. Gedurende 6 dagen cursus krijg je inzicht in plotcreatie, karakterisering, dialoog, standpunten, stijl en we helpen je om je teksten te bewerken en te reviseren.

De cursus wordt begeleid door Annelies Verbeke, een Belgische schrijver die gezien wordt als één van de beste van haar generatie en Sulaiman Addonia, die zelf als een asielzoeker naar Groot-Brittannië kwam en uiteindelijk een succesvol schrijver werd.

Data: van maandag tot woensdag 7-8-9 mei en 14-15-16 mei 2018.

Toegangsvoorwaarden: alleen enthousiasme en discipline zijn nodig, twee belangrijke dingen bij het schrijven

Ben je zelf vluchteling en wil je graag deelnemen? Mail Sulaiman Addonia via simos35@hotmail.com (zet "creative writing academy for refugees & asylum seekers" als titel van jouw mail).

Foto: Calum Macauley (Unsplash).

 

Organisatie:
Bibliotheek Sans Souci
Adres:
Bibliotheek Sans Souci - Sans Soucistraat 131 - 1050 Elsene
Datum:
07-05-2018 > 16-05-2018
Timing:
10:00 > 16:00 (lunch break 12:00 > 13:00)
Info:
Sulaiman Addonia - simos35@hotmail.com
Activiteit:
Bib

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter