20-06-2021 > 19-09-2021

1 Stad, 19 Boeken!

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken werden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur.

De boeken en leesambassadeurs komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als smeltkroes, als wereldstad, als kleurrijk en taalrijk geheel.

De leeslijst

Voor de vierde keer op rij zorgden de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2020 en 2021, in het Nederlands (of het Engels als het nog niet vertaald is).

De activiteiten!

Wil je graag een boek uit de 1 Stad 19 Boeken-collectie ontdekken samen met anderen? In een leesclub? Of via een lezing? Of zelfs via een meet & greet met een auteur? Dat kan! Via deze link ontdek je alle activiteiten.

De mensen achter de boeken: de leesambassadeurs

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken een beroep op hun publiek. 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door. Mensen zoals jij en ik, met verschillende smaken, verschillende perspectieven, verschillende verhalen. Ze werken, ze leven, ze lezen. En dat willen ze graag delen, met jou.

 

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier. Ze zetten hun rol van curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken wijst je de weg. 

Organisatie:
Bibliotheek Sans Souci
Adres:
Bibliotheek Sans Souci - Sans Soucistraat 131 - 1050 Elsene
Datum:
20-06-2021 > 19-09-2021
Timing:
/
Info:
https://brusselsebibliotheken.bibliotheek.be/1-stad-19-boeken
Activiteit:
Bib

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter