20-11-2020 > 04-12-2020

Foto expo @ Kuumba

Le Bateau Carré - fototentoonstelling van Said Hammouch.

 

De West-Afrikaanse kust is bezaaid met honderden traditionele vissersdorpen. Deze dorpen dienen niet alleen de unieke functie van de visserijactiviteit, maar fungeren ook als een zeer geavanceerde sociaal-economische instelling.

Op het eerste gezicht zijn chaos, geuren en vuil afstotelijk, maar er is veel moois te zien in deze overweldigende wanorde. Er zit schoonheid in de vrolijk gekleurde jurken van moeders. Er is structuur in de geschilderde boten opgesteld. Er zijn regelmatige patronen in de gedroogde vis. Er is overal geluk in de ogen van kinderen. De hoop nestelt zich in de harten van de immigranten die wachten op een dreigend vertrek. De wind verspreidt rookkolommen om de hele plek in een vreemde sfeer te omhullen.

Deze dorpen zijn een bron van schoonheid in constante evolutie. Menselijke activiteit, in medeplichtigheid met het zachte, veranderende licht, vormt en hervormt de scène voortdurend om oneindige beelden te onthullen, net zoals een kunstenaar onophoudelijk zou streven naar een esthetisch ideaal.

 

Vanaf 20 november in Kuumba te bekijken.

Organisatie:
Kuumba
Adres:
Kuumba - Waverse steenweg 78 - 1050 Elsene
Datum:
20-11-2020 > 04-12-2020
Timing:
/
Info:
https://www.kuumba.be/nl/?act=17
Activiteit:
Expo & Kunst

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter