03-09-2020 > 28-11-2020

Najaarsactiviteiten Bib Sans Souci

 

Bib Sans Souci stelde een coronaproof najaarspogramma voor jou op. Er is voor iedereen wat wils: auteurslezingen, voorleesuurtjes, conversatietafels en zelfs een literair diner! Hieronder vind je een overzicht en de links naar meer info! Schuif je mee aan tafel?

 

 

KINDEREN

 

 • De voorleesuurtjes starten met PARK STORIES voor de kleintjes (een tweetalig voorleesuurtje op locatie voor 1-4-jarigen) op zaterdag 5 september om 11u in babycafé Haricot Magique. Inschrijven voor dit voorleesuurtje doe je via deze link. Iedere andere zaterdag van het najaar kan je terug luisteren naar de voorleesuurtjes in de bibliotheek. Op elke 2de en 4de zaterdag van de maand leest Erik voor aan 4-8-jarigen. Elke eerste zaterdag van de maand is er een baby- en peutervoorleesuurtje (voor 1-4-jarigen). Een overzicht van alle voorleesuurtjes vind je hier.

 

 • Club Sans Souci, de STEAM-ateliers voor kinderen 7-12 jaar, start op woensdag 16 september. Inschrijven is mogelijk vanaf 2 september op deze website. Alle info hierover vind je hier.

 

 • Ook de schaakclub gaat op 16 september opnieuw van start. Alle info kan je verkrijgen via trainer François Haulotte: f110498@hotmail.com of 0475/32.07.09.

Op 17 oktober leert illustrator Anne-Sophie Opara alle bibketjes een eigen boekje maken.  Ook een Engelstalig voorleesuurtje staat op het programma. Meer info volgt!

 

VOLWASSENEN

 

 

 • Op zaterdag 12 september houden we een coronaproof onderonsje met iedereen die wil vrijwilliger in de bibliotheek worden of al langere tijd vrijwilliger is. Wil je je ook graag inzetten in de bib, als voorleesvrijwilliger, tuinier op ons leeskoertje, manusje-van-alles op de activiteiten van de bib....? Mail naar Eva.Tack@elsene.brussels en dan zien we elkaar op de vrijwilligersbrunch.

 

 

 • Op 18 en 19 september springt het culturele seizoen in Elsene officieel uit de startblokken met twee dagen lang fantastische acts op verschillende locaties. Op 19/09- tussen 10u30 en 18u vind je de bibliotheken van Elsene terug op de cultuurmarkt op het F.Cocqplein met een voorleescaravan en het leuke straattheater 'Flessenpostkantoor' van collectief Charmezaken. Ooit al een brief verstuurd per fles? Dit is hét moment!
 • Van 1 tot 17 oktober verkoopt de bib haar afgevoerde boeken. Hou de boekenbakken in de bib in de gaten!
 • Op 5 oktober kookt onze boekenambassadeur Nicolas Decloedt, chef van Humus x Hortense, een diner met literaire touchHier vind je alle info.

 

 

 • Black Literature Matters, daar zijn we van overtuigd. Niemand minder dan schrijver Sulaiman Addonia komt op 17 oktober vertellen over zijn gesmaakte roman "Silence is my mother tongue" (EN).  Meer info volgt!
 •  

  Op de bibnocturne op 20 november beleef je het beste van beide bibs van Elsene! Start in BiblioXL (de Franstalige bibliotheek in de Mercelisstraat) en laat je vervoeren door een moderne dans met boeken van Enlivrez-vous. Wandel vervolgens naar Bibliotheek Sans Souci en schuif aan bij het dubbelinterview (NL/FR) met de schrijvers Lize Spit en Aïko Solovkine. Afsluiten doen we met een concert van Black Fuel Ensemble, waarin mensen met al dan niet een psychische kwetsbaarheid prachtige soundscapes met spoken  word op podium brengen. Meer info volgt!

 

De coronamaatregelen zijn bij elk van deze activiteiten: u en wij dragen een mondmasker (+12 jaar), we zorgen voor een afstand van 1,5m tussen het publiek en ontsmetten handen, oppervlaktes en gebruiksvoorwerpen.  Indien de situatie dat vereist, kan beslist worden om sommige programmaonderdelen online te laten doorgaan.

Organisatie:
Bibliotheek Sans Souci
Adres:
Bibliotheek Sans Souci - Sans Soucistraat 131 - 1050 Elsene
Datum:
03-09-2020 > 28-11-2020
Timing:
/
Info:
https://elsene.bibliotheek.be/ontdek-onze-najaarsactiviteiten
Activiteit:
Bib

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter