16-01-2020

CIVA Talks - Tim Onderbeke

TIM ONDERBEKE — LABYRINTH

"Wat is de intentie van een gebouw? Wat betekent de symbiose van het functionele en de esthetiek ­beïnvloed door zijn tijd en welke invloed heeft dit op het het landschap zoals we het vandaag kennen? Het ene gebouw is al wat meer getekend door de anarchie dan het ander.”   - Tim Onderbeke

Labyrinth van fotograaf Tim Onderbeke (uitgever: MER) belicht realisaties van Alfons Hoppenbrouwers, Juliaan Lampens, Paul Felix, Paul Meekels, Jul De Roover, Jan Tanghe, Lode Wouters, René Stapels, Victor Bourgeois maar ook objecten en beeldhouwwerken van Roger Bonduel. Door de zeer opvallende composities van de fotograaf leest het boek als een 'gedicht van lijnen', waardoor we het al snel linken aan Le poème de l’angle droit van Le Corbusier. Tegelijk vormt het een unieke blik op het Vlaamse landschap, haar esthetiek en organisatie. 

Na de boekvoorstelling van Labyrinth gaan o.m. Tim Onderbeke en Véronique Boone (ULB Faculté d’Architecture La Cambre-Horta) in debat over landschap, haar beeldvorming en gebruik.

 

DEELNEMERS:

MER / Studio Luc Derycke – boekpresentatie: Labyrinth

Paul Meekels – tussenkomst over architectuur

Tim Onderbeke – LABYRINTH, kortfilm 

Véronique Boone / Tim Onderbeke – debat

 

GRATIS

Organisatie:
Stichting CIVA
Adres:
CIVA - Kluisstraat 55 - 1050 Elsene
Datum:
16-01-2020
Timing:
19:30 - 22:00
Info:
www.civa.brussels
Activiteit:
Expo & Kunst

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter