09-04-2018 > 19-04-2018

Ocean Plastics Lab, een leerrijke expo

Ocean Plastics Lab is een interactieve en leerrijke expo die een blik werpt op de bestaande onderzoeken en oplossingen tegen de vervuiling door plastics van onze oceaan. Deze internationale expo houdt na Parijs en Turijn, halt in Elsene van 9 tot 19 april 2018.

In vier scheepscontainers, ingericht als wetenschappelijk labo’s, kom je op een interactieve en ludieke manier meer te weten over de verschillende wetenschappelijke oplossingen tegen deze wereldwijde vorm van vervuiling.  Beleef welke impact de vervuiling door plastics heeft op onze planeet en zoek actief mee naar oplossingen. Tijdens het parcours, kan je suggesties aanreiken om de vervuilingsproblematiek in te perken. De expo is beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands, Duits en Italiaans.

Van 9 tot en met 19 april 2018 worden er begeleide bezoeken georganiseerd specifiek voor scholen. Hiermee wil Ocean Plastics Lab ook de jongsten onder ons bewust maken van het bestaande probleem. 

In samenwerking met het German Marine Research Consortium en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen organiseert JPI Oceans ook  een reeks events in het Museum voor Natuurwetenschappen. Het doel is om het brede publiek te informeren over de impact van plastic in zee en verschillende wetenschappelijke oplossingen tegen deze wereldwijde vorm van vervuiling. De events gaan door in Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel op 17 april van 19u tot 21u (in het Nederlands) en 18 april in het Frans en zijn gratis toegankelijk.

Inschrijven hiervoor kan via de website:
NL: http://jpi-oceans.eu/plastic-de-oceaan-wat-het-probleem-en-wat-kunnen-we-doen

Organisatie:
Brede School Elsene
Adres:
Esplanade Solidarnosc 1980 - Wiertzstraat 60 - Elsene
Datum:
09-04-2018 > 19-04-2018
Timing:
-
Info:
http://brusselsoceanplasticslab.be - willem.demoor@jpi-oceans.eu
Activiteit:
Expo & Kunst

 Deel deze activiteit op Facebook
 Post deze activiteit op Twitter