21-10-2017

(H)eerlijke smaken uit Afrika

Afrika heeft een groot culinair erfgoed maar in België is de gevarieerde keuken van dit continent amper gekend. De Afrikaanse keuken is gegroeid uit oude tradities en eeuwenlange invloeden van Arabische handelaars, Europese kolonisten en Aziatische migranten. Dit heeft geleid tot een kleurrijke en heerlijke keuken.

Voor de 4de editie van ‘Africana Flavours” wordt de Afrikaans voedcultuur gelinkt aan sociale projecten, meer bepaald via een fundraising-actie ten voordele van Afrikaanse non-profit organisaties. Tijdens dit evenement dat als thema “African street food” heeft, zullen de vergeten gerechten van Afrika in de schijnwerpers staan, o.m. tijdens live kookdemonstraties door een Afrikaanse chefkok. We nodigen iedereen uit om te komen proeven van het échte Afrika en de verschillende smaken: gekruid, hartig of zoet.

Er wordt daarnaast ook kennisgemaakt met de werking van Afrikaans non-profit organisaties waarbij het publiek wordt gesensibiliseerd voor gerechten van lokale boeren, koffie van de Solidev-projectpartners uit Rwanda, enz.

Een initiatief van vzw The Food Bridge, i.s.m. Nyemimei Akpee Belgium, Otu Umunwanyi Igbo (een Brusselse Nigeriaanse vrouwenvereniging), FAAB (koepelvereniging van Engelstalig Afrikaanse verenigingen), Solidev.e.a.

Organisation:
Commune d’Ixelles & Politique Culturelle loca
Adresse:
Maison de quartier Mailbran - Rue de la Digue 10 - 1050 Ixelles
Date:
21-10-2017
Timing:
14:00 > 19:00
Infos:
www.thefoodbridge.org - thefoodbridge@gmail.com
Activité:
Evénements

 Partagez cette activité sur Facebook
 Publier cette activité sur Twitter: